Tormaigh McCelth professzor lakosztálya

1 / 9 oldal 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Tormaigh McCelth professzor lakosztálya

Témanyitás by Fiore on Kedd. Jan. 10, 2012 8:11 pm

Az iroda látványa nem éppen hagyományos, mondható, hogy tipikusan druidára vall- egy kis varázslattal megoldva és modern hatásokkal ötvözve.

Innen lehet továbbjutni, jártasabbak számára ismert és egyszerű módon, egy nem éppen feltűnő ajtón át a tágas hálószobába, szép kilátással.

Onnan pedig a fürdőbe lehet jutni.

Fiore
Admin

Hozzászólások száma: 64

Vissza az elejére Go down

Re: Tormaigh McCelth professzor lakosztálya

Témanyitás by Tormaigh McCelth on Kedd. Jan. 10, 2012 8:31 pm

*Ez is új, hogy otthagyja azt az egész nagy szervezetet. Lélekben továbbra is druida, de az utóbbi nagy változások neki már túl soknak bizonyultak. Jókor jött, hogy szóltak, kellene ide, a világ végére egy elemi mágus. Itt tökéletesen ellesz, meg majd ha a varázsló fia túlnő Roxforton, akkor itt folytathatja a tanulmányait. Igaz, csak idén kezdett ott, de nem baj. Majd eltelik gyorsan az a pár év. Egyelőre itt igyekszik befejezni a költözködést. Iroda az első elérhető szobában, minden egyéb mögötte a többibe zsúfolva. Konyha nem kell, ott a Nagyterem, egyébnek meg majd csak meglesz lassan a helye. Túl sok dolga nincs szerencsére. Még egy kartondoboznyi könyv van az íróasztal mellett, az asztalra felpakol egy mappát és egy képet, egy vaskos fehér gyertya mellé, aztán a szék támlájára támaszkodva néz szét majdnem elégedetten. Jó lesz ez így, abban most biztos. Egyébként meg a hűvösnek mondható idő ellenére csak egy fekete farmer van rajta, csak úgy mezítláb mászkál a puha szőnyegen, a fekete ing meg kissé gyűrötten lapul a doboz mellett. Lecsúszott a székről, mert nemrég még odatette. *

Tormaigh McCelth

Hozzászólások száma: 152

Témanyitás by Lynn Elinor McCelth on Kedd. Jan. 10, 2012 8:42 pm

*Nos, az igazán nagy változások eddigi életében valahol ott kezdődtek, hogy Kevin lenyomorodott hála egy elhibázott fedőakciónak, Monique és ő egy életre megutálták egymást és beszélni sem hajlandóak, a nyakába szakadt egy adagnyi önmarcangolás a testvérével történt szerencsétlenség miatt és nem mellesleg a fél szemére megvakult. Szerencsére a mágia olyan szinten áll manapság, hogy - bár a szemet képtelen meggyógyítani ilyen mértékű sérülés után- képes elfedni a hibákat és teljes egészségességet sugallni a külvilág számára. Erős mágusok előtt persze azonnal elbukik az álca, de a tömeg ellen hatásos.
Kezében egy mappa, a haja szoros kontyba csavarva pihen a tarkójára igazítva, az arcát keretként két vastagabb tincs fogja közre, szemén a fekete keretes szemüvege ül. A ruházata a krix-kraxos mintás pólóban és a kék farmerben kimerül a jókora hideg ellenére is. A fűtés a kastélyban meglehetősen jó. A célja nem más, mint egy két hete meghirdetett és most el is nyert tanársegédi állás véglegesítése az új főnökével, Tormaigh McCelth-tel. Fogalma sincs, miféle ember, de nem vár túl sokat. Valahogy azóta, hogy Remusszal szétmentek, nem akar semmit sem elvárni az emberektől. Fordult egyet a világa és a sarkait kiszakította a helyükből ez a felfordulás.
Az ajtó előtt megáll, a mappát átveszi a bal kezébe, hogy a jobbal kopoghasson. Választ sem várva nyit be a harmadik koppantás után és megáll a küszöbön. Gyors pillantása körbepásztázza a helyiséget, köztük a félmeztelen McCelth professzort is és nem kis méretű tetoválását. Emellett az ő három testrajza eltörpül*
-Jó napot, professzor. Zavarhatom egyet kicsit?- *felesleges kérdés, viszont a fordítása valahogy így hangzik: Zavarni fogom, készüljön fel rá. *

A hozzászólást Lynn Elinor Mephis összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Feb. 25, 2012 10:55 pm-kor.

Lynn Elinor McCelth

Hozzászólások száma: 229

Témanyitás by Tormaigh McCelth on Kedd. Jan. 10, 2012 8:57 pm

*Azért az állától egészen az alsó bordáiig terjedő tetoválás hosszú évek eredménye, egyszerre túl nagy falat lett volna. A kopogásra kissé meglepődik, már nyúl is az ing után, de valaki nem várja meg az igent, jön egyenesen, mintha csak otthon érezné magát. Nem várt vendéget, de azért magára húzza az inget, még ha nem is bajlódik a gombokkal. *
- Attól függ, miről van szó... Miss Mephis, igaz? *kérdezi egy félmosoly kíséretében, igyekezve leplezni, hogy erre nem számított ilyen hamar, majd leül a székre, aminek a támlájára támaszkodott az imént, és inti a lánynak, hogy nyugodtan foglaljon helyet vele szemben az íróasztal túloldalán. *
- Nos, örvendek... Tormaigh McCelth vagyok, elemi mágus... és léleklátó, meg miegymás. Először is, a híre megelőzte a kisasszonyt, éppen ezért nem voltak kétségeim, hogy a legjobb választás erre a helyre. Örvendek, hogy jelentkezett. Másodszor meg szeretném, ha tegeződnénk, mivel munkatársak leszünk. *közli, felkönyökölve az asztalra, és Lynn-re pislog kérdőn. Szabad a pálya a lánynak, beszélhet nyugodtan.*

Tormaigh McCelth

Témanyitás by Lynn Elinor McCelth on Kedd. Jan. 10, 2012 9:15 pm

*Nem az udvariaskodások híve és mostanság főként igyekszik áthágni minden szabályt, legyen az törvény egyenesen vagy éppen csak az etikett alapkódexe, így hát benyit, sőt rányit McCelth professzorra csuklóból*
-Lynn Mephis. Örvendek.- *röviden biccent egyet és ezzel megerősíti az állítást, miszerint ő Miss Mephis. Sajnos részéről a mosoly elmarad. Igazából újra meg kell tanulnia mosolyogni, ha egyáltalán akar még ilyesmit.
Ha már hellyel kínálják, leül és a mappát az ölében helyezi el. Semmi formalitás.
A "megelőzte a híre" részre kissé feljebb csúszik a szemöldöke, majd egy "csz" féle hang hagyja el a száját*
-És miféle híreket hallott rólam? Remélem semmi jót.- *majdhogynem megjelenik a szarkasztikus mosoly egy formája, de a végén csak elhúzza a száját egy kicsit ezzel elfojtva még a kényszert is*
-Rendben, felőlem nyugodtan. Hogy szólíthatlak?- *eddig tanárt csak egyetlen egyet tegezett, de azt is kinyírták. Nem mondhatni, hogy ínyére van a dolog, de ellenkezni kedve sincs. Ráadásul nem úgy fest, hogy ez a példány itt meghalna csak attól, hogy ő tegezni kezdi*
-Elhoztam az iratokat, amiket pluszba kértek arra az esetre, ha megnyerném a pályázatot. Már csak az aláírásod és a pecséted hiányzik rá és le is adhatom az ügyintézőknél. Majd az órarendedet is át kellene beszélnünk, gondolom, meg hogy mi lesz az én dolgom.- *több variánst is el tud képzelni, de mind Tor jellemétől és elképzeléseitől függnek*

A hozzászólást Lynn Elinor Mephis összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Feb. 25, 2012 10:58 pm-kor.

Lynn Elinor McCelth

Témanyitás by Tormaigh McCelth on Kedd. Jan. 10, 2012 10:01 pm

*Valahonnan ez a lázadósdi ismerősnek tűnik neki, de inkább nem jegyez meg rá semmit. Annyira nem zavarja, hogy bármit is mondjon, viszont már nem is stílusa ahhoz, hogy helyeselje. Majd elválik mi lesz, amíg nem okoz kifejezetten gondot, addig maradhat. Ha elmondta a magáét, csak figyel arra, amit a lány mond. *
- Nézőpont kérdése... van, akinek rossz, de nekem jó. *feleli, végtére is körülbelül tudja már, mire képes Lynn. *
- A Tor megteszi. *válaszol, ha már kiegyeztek a tegeződésben, őt egyelőre a legyilkolástól nem kell félteni, nem az az ember, aki ellenségeket szerez magának első adandó alkalommal. *
- Rendben. Kösz... a pecsét még hibádzik, de talán az is elég, ha aláírom. *ha a kezébe adja Lynn a mappát, akkor át is lapozza, éss egy pennát kotorva elő alá is írja az egészet. Részéről minden rendben. Az órarend említésére elgondolkodva néz fel, majd megvonja a vállát. *
- Hm... a késő délutánok tökéletesek óráknak. Elsősorban légmágus vagyok, bár ez nem azt jelenti, hogy nem tanítok mindent. Viszont mivel elég erős tűzmágus vagy, nem bánnám, ha kicsit külön is foglalkoznál azokkal, akiknek ez az eleme. Az egyik legveszélyesebb, és éppen ezért nehéz is vele bánni, de mint hallom, egész jól megy neked. Mit szólsz hozzá? *kérdezi. Igen, vállalja, hogy ebben nem ő a legjobb. *

Tormaigh McCelth

Témanyitás by Lynn Elinor McCelth on Kedd. Jan. 10, 2012 11:32 pm

*Lehet, hogy önteltség a részéről, de úgy hiszi, érti, mire céloz ezzel Tor. Ha magának az elemi mágia tanárnak nem tetszik, amit róla hall veszélyességi szinten, nem ülne itt és beszélgetne éppen arról, hogy ő lesz a tanársegéd.
Nem fűzi hozzá, hogy őt meg Lynnek lehet szólítani, mert magától értetődőnek érzi*
-Oké. A hozzáértők majd eldöntik, hogy kell-e még az a pecsét.- *kicsit pepecsel a mappa szélével, miközben ezt mondja. Lényegében az iratait úgy kellett összeállítania, hogy minden iskolán kívűli elemi mágiás tevékenységét is beleíratták vele. Ide tartozott Thálassé büntetése és... az öccsét ért baleset is. Ott szerepel adatként a testi fogyatékosság: félvak, esetleges koordinációs problémák. Az egészet átadja Tornak, utána keresztbe teszi a kezeit az ölében és úgy tesz, mint aki vár. Valójában minden idegszálával Tort és környezetét méri fel az első porszemtől az utolsó pennáig- mindent, amit fél szemmel és teljes aggyal be tud egyszerre fogadni, s mindezt a lehető legdiszkrétebben*
-Tehát indítsak szakköröket?- *összegezni próbálja az ajánlatot*- Persze. Hányszor egy héten? Gondolom nem tehetem egy napra a rendes órákkal. Fáradt diákokkal nem tudsz dolgozni. A hétvégék is szabadok éppenséggel. Megoldom a dolgot. A többi elemre is keresel külön képzőt?- *a légmágiát űzi még tűrhető szinten. A vízmágiából majdhogynem teljesen nulla, a földmágia pedig... hát ő túl lobbanékony a békés földhöz képest, így majdhogynem lehetetlen, míg le nem nyugszik*
-Választhattál volna nálam jobb emberek közül is. Lobbanékony vagyok, hamar bajt okozok. Nem fog ez téged visszahúzni?- *csak úgy mellesleg hangnemben kérdezi, miközben oldalt fordítva a fejét kibámul az ablakon (már, ha ki lehet nézni rajta)*

A hozzászólást Lynn Elinor Mephis összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Feb. 25, 2012 11:01 pm-kor.

Lynn Elinor McCelth

Témanyitás by Tormaigh McCelth on Szer. Jan. 11, 2012 12:16 am

- Mondd meg, hogy ha bármi gondjuk van, engem keressenek vele. *feleli, azért mert neki még nincs pecsétje, és magát ismerve nem is lesz, nem kell másokat szívatni, ezért is lesz jó megmondani az illetékeseknek, hogy bármi van, őt keressék. Biztosabb, mint várni, mikor támadnak és kire. Közben azért alaposan átlapozgatja azt a mappányi iratot.*
- Hm... mennyire zavar a szemed? *kérdezi, fel sem pillantva a papírokból egyelőre, de aztán amikor összecsukja kérdőn néz fel. Egyszerű kérdés, de megalapozott. Ha nagyon zavaró, talán keresni kell erre valami megoldást, azért kérdezi. Az ötleten elgondolkodik, majd megenged magának egy elégedett félmosolyt.*
- Ez is kreatív megoldás lenne, és ha van hozzá kedved, meg energiád, áldásom rá, de először nem erre gondoltam. Talán csak nem fogalmaztam egyértelműen. Légmágus vagyok, mesterfokú... nemrégiben még druidáknak tanítottam, hogyan használják ezt az elemet, de a tűzhöz nem értek. Annyira nem, mint kellene. Nem azt mondom, hogy túl nehéz, de túlságosan élő elem ahhoz, hogy megfelelően tudjam uralni. Ahogy hallottam, vagy elég temperamentumos ahhoz, hogy neked ez ne legyen probléma. Azt kérem, hogy az órákon foglalkozz a tűz elemesekkel, és ha vállalod, az egész elemhez kapcsolt anyagrészt is átengedhetem neked. Más területre nem keresek külön képzőt, de ez... hát bevallom, én is csak egy ember vagyok, távol a tökéletestől. *fejti ki a gondolatait, és szemöldökét kérdőn felhúzva néz a lányra. Ha ő kezdene tüzet oktatni, abból lenne csak az igazi baj. *
- Baj... *majdnem elneveti magát, de még idejében sikerül visszafogni magát.*
- Nem olyat kerestem, aki könyvekből tanult, hanem olyat, aki tudja, hol vannak a határai, és nem fél átlépni azokat. Tudod, amikor először igazán felfedeztem az erőmet, lebegtek körülöttem anyám kristályai. Amikor először átléptem a határokat, összetörtem a lakásunkat. Azóta tudom, mire vagyok igazán képes. Ha félnél használni az erődet, nem lennél itt, nekem elhiheted. A döntéseimet nem kell megkérdőjelezni, ha nem muszáj. Bár igaz, az is unalmas egy idő után, ha mindent elfogadnak kérdés nélkül... *von vállat a végére, de egyébként komoly, és igazán hihető, remélhetőleg a lány is így látja.*
- De miért jelentkezel, ha nem hiszed, hogy te vagy erre a legjobb? *kérdezi végül.*

Tormaigh McCelth

Témanyitás by Lynn Elinor McCelth on Szer. Jan. 11, 2012 12:32 am

*Tor végszavával az irat témát lezártnak veszi. Ha tényleg lesz valami gubanc, megmondja, hogy keressék vele a felettesét, ne őt zaklassák*
-Különösebben nem zavar a látásom; megszoktam már félig-meddig. Az egyensúlyom még messze nem a régi, de dolgozok rajta. Naponta edzek, egyensúly gyakorlatok, ilyesmi. És persze kombinálom a mágikus edzésekkel is, de még mindig nem a régi. A gyógyítók szerint ne is várjam, hogy az legyen. Ezzel együtt, én még a szerencsésebbik voltam...- *az utolsó mondatát már csak elsuttogja, aztán egy akkora sóhaj szakad fel a tüdejéből, mintha egy malomkő zuhant volna le a gyomorszájából a gyomrába szabadon hagyván az utat a levegőnek*
-Jaa, így értem.- *lassan bólint*- Az elméleti oktatásban nem vagyok valami zseni. Ezt jó, ha előre tudod. Én magam hamar tanulok, a magyarázáshoz viszont már annyi türelmem nincs. Lehet, hogy megverem őket, ha túl sok hülyeséget mondanak. Még így is adnád?- *a hangjában enyhe oldódás tapasztalható, mintha halkan nevetne magában, amint elképzeli, hogy egy vaskos enciklopédiával lenyakaz egy idióta diákot. Lassan elűzi a feszültségét.
A következők viszont jelentősen visszahúznak ebből a pillanatnyi oldódásból, mivel Tor szavai nyomán eszébe jut egy-két dolog, ami mostanában állandó társává nőtte ki magát a rémálmai során*
-Mondtam én egy szóval is, hogy nem én vagyok a legjobb erre? Legutóbb eljutottam a tökéletes tűzsárkány idézésig és párhuzamosan tudtam használni egy egész lángörvényt vele. De nem volt elég. Ez még édeskevés, amit tudok és nem volt elég.... sokmindenhez. Ezért akarok a lehető legtöbbet egy elemi mágus feneke tövében ülni és ellesni mindent, amit tud. Hogy legközelebb ne csesszem el. Ha egyáltalán lesz legközelebb, ami remélem, mégsem jön el.- *frusztrált arccal túr bele a hajába és már lassan ott van, hogy megint robban az idegtől csak az emlékek hatására, de fokozatosan lenyugtatja magát mégis. Ez is olyasmi, amit az elmúlt hónapokban tanult meg a sok üres órája egyikében*

A hozzászólást Lynn Elinor Mephis összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Feb. 25, 2012 11:04 pm-kor.

Lynn Elinor McCelth

Témanyitás by Tormaigh McCelth on Szer. Jan. 11, 2012 1:16 am

- Hát... a sebek teljesen sosem gyógyulnak be, ezt jó tudni, de rendben. *bólogat, az jó, ha alakulnak a dolgok. A régi nem lesz, de jobb még lehet, mint jelenleg. *
- Adom. Ha túl hülyék, akkor rájuk fér egy kis piszkálás, bár igyekezz nyolc napon belül gyógyuló sebeket okozni lehetőleg. Azokat még el lehet tűrni, úgy, ahogy. *feleli elmosolyodva önkéntelenül is. Neki van türelme, de nem mindig az a jó motiváció, ezt már megtanulta, sajnos a saját bőrén. Egy pillanatig tényleg jobb lesz a hangulat, aztán megfagy ez az egész. Előre dől kicsit, továbbra is könyökére támaszkodva, végignéz Lynn arcán, majd megszólal.*
- Na épp ezért vagy te az, aki nekem kell. Nem ígérem, hogy tűz elemre tudlak tanítani, de ha van kitartásod, azt meg tudom tanítani, hogy hozd ki magadból a maximumot. Annak minden elemnél ugyanaz az alapja. Nem mondtad, csak kérdezted, de most maradjunk annyiban, hogy mert én azt mondom. *feleli, majd elgondolkodva pislog egy pillanatra csendben maradva. *
- Nem tudom, mi történt, nem kérdezősködök. Beszélsz, ha akarsz... én viszont elmondok valamit, ha meghallgatsz. *egy fél percet vár, legalább egy bólintást, majd folytatja.*
- Tizenkét éve azt mondtam, én vagyok a világ legboldogabb embere. Volt egy gyönyörű feleségem, aki közölte, hogy gyereket vár, és közben szépen ívelt felfele a színészi pályám is... aztán hét éve, éppen a születésnapján elütötte valami vadbarom az átjárón, és még csak meg sem állt megnézni, hogy mi van vele. Otthagytam az előadást minden szó nélkül, összetörtem a lakást, és hetekig nem álltam szóba senkivel igazán. Ahányszor a fiamra néztem, mindig az jutott eszembe, hogy mi lett volna, ha ez másképp történik? Akkora energiák szabadultak fel bennem, szétfeszítve minden határt, hogy nem tudtam velük mit kezdeni. Nem tudtam uralni őket... aztán idővel ma már ez egy olyan emlék, ami ha kell, akkor megmozgat mindent. Akármi is történt, azt fel tudod használni idővel. Kell vele dolgozni egy kicsit, meg idő kell hozzá, de felhasználható... igazán jól, és ha legközelebb ilyen helyzettel kerülsz szembe, már van, amit energiaforrásként használj. *közli, majd hátradől a széken, és bámulja az ősrégi családi képet maga előtt. *
- Teát? *töri meg végül a csendet. *

Tormaigh McCelth

1 / 9 oldal 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére

- Similar topics